Személyre szabott étrend
Személyre szabott étrend
Étkezési napló
Étkezési napló
Mentoring
Mentoring
Szoros emberfogással
Szoros emberfogással

A Bombaforma programban étrendet készítünk neked helyesen beállított kalória értékkel és közben figyelünk rád hogy el is érd a céljaidat.

Abban vagyunk különlegesek, hogy a Bombaforma program alatt szoros „emberfogásban” segítünk, hogy ténylegesen tartani tudjad a diétás étrendet.

A dietetikus szakember által elkészített diétás étel receptek, könnyen beszerezhető alapanyagokból vannak összealítva, olyan ételek, amiket szeretsz meg tudsz enni.

Az étrend összeállítása során hangsúly a kalóriadeficit állapot elérésén van azaz az összesen bevitt kalória és a kalória igényed különbsége negatív egy adott periódusban.

Ahhoz hogy a fogyás beinduljon, szükség van a kalóriadeficitre. Kalóriadeficit nélkül nincs fogyás!

Hogyan állítjuk össze az étrend kalóriaértékét?

Fontos mutató a szervezeted alapanyagcsere kalóriaértéke (BMR), amely azt az energiamennyiséget jelöli, ami a belső szervek és anyagcsere folyamatok alapvető működéshez szükséges.

Ez egy olyan kalóriamennyiség, ami alá hosszú távon nem szabad menni egy diéta során.

Bombaforma BMR kalkulator
Bombaforma BMR kalkulator

A napi mozgás, munka energiaigénye(PAL) és az alapanyagcsere összege ad egy egyensúlyi kalóriaértéket. Ahhoz a fogyás elinduljon, az egyensúlyi érték alá kell menni csak ekkor mobilizálja a tested a tartalékait. Azonban tanácsos hogy még az alapanyagcsere érték(BMR) felett tartsuk a kalóriabevitelt.

Egy átlagosan aktív, normál testalkatú nőnek körülbelül napi 2000-2400 kalóriát kell bevinnie ahhoz, hogy a testtömeg egyensúlyban maradjon.

Számold ki hogy mennyi az egyensúlyi kalória érték itt

A fentiek alapján a TE testtömeged magasságod korod és az aktivitásod alapján kell, meghatározzuk az étrend kalóriaértékét.

Olyan beállított kalória értékre van szükség, ami illeszkedik hozzád.

Bombaforma 1800 Kalóriás Étrend

A Bombaforma program során egy 1800 kalóriás étrend -del kezdjük el a fogyókúrás programot.

Bombaforma 1800 Kalóriás Étrend

A tapasztalat az, hogy célravezetőbb egy tarthatóbb diétás étrenddel elkezdeni a diétát.

Nem csak a kalóriadeficit a fontos, hanem az is hogy tartani tudjad az étrendet.

A szakemberek heti átlagos fél-egy kiló fogyást tartanak egészségesnek. Ahhoz hogy ezt a célt elérjük a napi kalóriabevitelt átlagosan 600-1000 kalóriával az egyensúlyi kalóriaérték alá kel hogy vigyük. Ez napi 1400-1800 kalóriás étrend étkezésnek felel meg (egyéntől függően), amelybe belefér egy 500 kalóriás reggeli, 600- 1000 kalóriás ebéd, 300 kalóriás vacsora.

A kalória érték nincs kőbe vésve folyamatosan igazítható módosítható!

A Bombaforma Program része az étrend mellett a testedzés. Otthon végezhető gyakorlatokból élvezetes edzéstervet állítunk össze neked.

Leghatékonyabb a diéta, ha az étrendet és testedzést kombináljuk, tehát kevesebbet eszünk és pluszban el is égetünk egy bizonyos mennyiségű kalóriát!